Tilläggsisolera ditt hus

Tilläggsisolering hos Sjömarkens
Den billigaste energin är den som inte går åt. Därför bör man se om sitt hus och åtgärda värmeläckagen. I äldre hus används lösull för att lösa flera olika problem. De vanligaste är nedanstående.
 

Sluta elda för kråkorna - tilläggsisolera vindsbjälklaget!

Tilläggsisolera tak med lösullVarm luft stiger uppåt, vilket innebär att tilläggsisolering av vindsbjälklaget är den första energisparande åtgärden man ska göra i ett äldre hus. Ofta är investeringen återbetald inom några få år!

Har du redan investerat i jord/bergvärme – komplettera då genom att tilläggsisolera på vinden för att öka livslängden på pumpen och för att minimera förlusterna när det är kallt.

Funderar du på att investera i jord/bergvärme – tilläggsisolera då vinden först, det kanske räcker. Läs mer>>

Isolera vinden smart.Om du ska sälja huset, tilläggsisolera först! Då får du mer betalt för huset. Se artikel från branschtidningen Byggindustrin >>.

 

Enkelt att tilläggsisolera kalla och dragiga golv

Tilläggsisolering av kalla golv i GöteborgHar du problem med kalla golv? Vi har sen över 30 år utarbetad en effektiv metod att åtgärda kalla och dragiga golv, utan att golven behöver brytas upp. Metoden innebär att nedkylande luft i golvbjälklaget stoppas genom att spruta drevande isolering in i bjälklaget och på det sättet stoppa draget i golvet.

Kalla golv orsakas oftast av att kalluft sugs in i det tomrum som bildats när sågspånen sjunkit ihop i gamla golv. En viss värmeförlust sker också via stensockeln.

Effektivaste sättet att råda bot på problemet är att spruta in cellulosa som både har drevande och isolerande egenskaper. I normalfallet är det tillräckligt att isolera utmed ytterväggarna, en så kallad trosskantsisolering. Läs mer>>

Tilläggsisolera vindsbjälklagTilläggsisolering vind

Den vanligaste åtgärden i äldre byggnader är tilläggsisolera vindsbjälklaget. Ett enkelt och effektivt sätt att minska sina uppvärmningskostnader på. Läs mer>>
 

Tilläggsisolering mot kalla golvTilläggsisolering kalla golv

Åtgärdar kalla och dragiga golv, utan att behöva bryta upp golvbeläggningen. Ger god komfort samtidigt som energiåtgången minskas. Läs mer>>
 

Inredning av bild - tilläggsisoleraInredning av vind / isolering av snedtak

Ibland väljer man att öka sin boyta genom att inreda sin vind. Då passar lösull perfekt in för att lösa isoleringen av snedtaket (och ibland mellanbjälklaget). Läs mer>>
 
Kontakta oss